Skip to: site menu | section menu | main content

Tabák

Historie, pěstování, informace
Fermentace tabáku.

Fermentace tabáku

Fermentace je vlastně kvasný proces při němž vzniká kyselina mléčná.Tabák který prošel fermentací má hnědou až černou barvu.Fermentace dodá tabáku aroma, chuť a hlavně vzhled.


Samotná fermentace

Fermentace spočívá v zapaření listů tabáku bez přítomnosti světla.
krok 1:

Narušení buněčné struktury


Buněčnou strukturu listů můžeme třeba narušit válečkem na těsto.Válíme listy dokud nebudou vypadat "mokře".
Krok 2:

Zabalení do mokré utěrky.


Listy z narušenou buněčnou strukturou vaskládáme vedle sebe na vlhkou utěrku nebo větší plátno a zarolujeme. krok 3:

Teplo

Závin musí být v teple.V zimě může být na topení a v létě ho můžete dát na sluníčko.Na listy se nesmí dostat světlo.

Necháme fermentovat 2-4 týdny a utěrku stále dovlhčujeme.Po rozbalení nakrájíme na nudličky.
WebZdarma.cz